op vrijdag 15 november 2019 organiseerde vtbKultuur Opwijk zijn eerste kelder en zolderwandeling. we maakten een een korte wandeling doorheen de dorpskern van Opwijk. Onze eerste halte was het klooster. We werden er hartelijk ontvangen door hoofdzuster Lina en haar medezusters. We kregen er een korte uitleg over het ontstaan van het Klooster en trokken vervolgens naar de zolder waar we de speciale metalen constructie bewonderden. Van al dat bewonderen kregen we natuurlijk dorst. Tijd dus voor de degustatie van ons eerste biertje. We hadden de keuze tussen een  "moeder overste" of een Tanteken met bijbehorende Tapas. Wanneer iedereen opnieuw bij zijn positieven was vervolgden we onze wandeling om uiteindelijk in de voormalige woning van de stationschef van Opwijk belandden, waar Werner ons alles vertelde over de geschiedenis van het spoor in Opwijk. Ondertussen waren we al behoorlijk aan het verbroederen, tijd dus voor onze tweede degustatie van de avond,  een Bière des Amis met bijbehorende bruschetta's.  Dat Kultuur en gastronomie hand in hand gaan, bewezen we op onze derde en laatste locatie, nl. het schoolhuis van Opwijk. Op de zolder gaf meester Frank gaf ons een deskundige uitleg over zowel het heden en verleden van het gebouw. Dit alles overgoten met een sausje van Super de Fagne en Ras el Hanout kruidenballetjes. Achteraf konden we nog napraten in ons gelegenheidscafé, waar we nog een powerpoint reportage konden bewonderen met oude foto's van de locaties die we bezocht hadden. Als verrassing werden we er nog getrakteerd op een paëlla. Het was een gezellige avond zeker voor herhaling vatbaar. 

 

Op zaterdag 7 december 2019 organiseert VTBKultuur Opwijk voor de 43ste maal haar jaarlijkse quiz. Tradities zijn erom te koesteren en bewaren. Zo voorzien wij terug een 100-tal algemene vragen die in vakjes te plaatsen zoals daar zijn: aardrijkskunde – geschiedenis – actua – sport – lifestyle – muziek – natuur enzovoort. De laatste jaren trachten wij echter om iets vaker een link te zoeken tussen onze antwoorden en rondes. Ook de tafelrondes zorgen voor wat surplus aan denkgenot van de grijze cellen. Kortom iedereen van fel doorwinterde quizploeg tot gelegenheidstafel is welkom en zal zich zeker vermaken. Alles tussen de “absolute weggever” en de “nognooitvangehoord” zal aan bod komen.  Ploegen tellen ook dit jaar 5 personen en de inschrijvingsprijs bedraagt 20 euro per ploeg, ter plaatse af te rekenen. 
Om 19 u openen wij de deuren en een uurtje later (20u) gaan we van start. De beste jeugdploeg, ‘jonkies’ tot en met 29 jaren op de teller, krijgt ook een extra prijs. Hopelijk tot op de quiz!

Let op dit jaar is quizzen we op een andere plaats! Zaal de Kersenpit (Dorp 46, Mazenzele-Opwijk)

De vragen van vorige jaren zijn te downloaden via deze link. quizzen van vroeger

Inschrijven voor deze quiz kan u hier doen - inschrijven - . Na uw online-inschrijving ontvangt u automatisch een bevestigingsmail op het door u opgegeven e-mailadres.  Betalen kan op de avond zelf!

Nieuwsgierig wie er al is ingeschreven? Klik dan even hier: Deelnemers

Druk op de lees meer knop voor het volledige reglement.

59ste autozoektocht en voertuigenwijding

( Bekijk de foto's op https://www.facebook.com/vtbopwijk )

Vanaf 11u30 kon men zich inschrijven voor deze 59ste editie van de autozoektocht. In totaal waren er 214 inschrijvingen. Dit waren er ongeveer evenveel als vorig jaar.
De zoektocht werd traditioneel voorafgegaan door onze voertuigenwijding aan de Sint-Pauluskerk. Een handvol fietsers en honderden auto's en hun bestuurders lieten zich door  E.H. JOZEF DE RIDDER wijden.

De opkomst was groter dan verwacht meer dan 200 personen lieten hun voertuig wijden.Opnieuw werden er herinneringsvaantjes verkocht. Voor velen een uniek verzamelobject. Dit jaar ging onze zoektocht richting Weert - Basel - Rupelmonde - Opwijk. Ondertussen weten we weer dat je niet altijd de plankjes van een brug moet tellen om de lengte ervan te kennen, dat je vanop de graventoren in Rupelmonde een heerlijk uitzicht hebt op de schelde en dat een slijkneus een fantastisch lekker  biertje is.  Dit jaar was de autozoektocht iets makkelijker dan andere jaren. In ieder geval hebben wij 's avonds vele gelukkige en dankbare mensen ontmoet, onze mooie prijzen hebben hierin zeker een rol gespeeld.

Click op de "lees meer" knop  voor meer info betreffende de routebeschrijving  en de juiste antwoorden.

Met trots kunnen wij terugkijken op een geslaagde kindermarkt en jeugdhappening editie 2019.Ondanks de negatieve vooruitzichten die er waren over het weer werd ons evenement getrakteerd op heel wat zonnestralen en bleef het een hele dag droog.De standhouders die toch de weg naar het Hof ten Hemelrijk hadden gevonden werden dus beloond voor hun moeite. In de namiddag zakten ook heel wat jonge en minder jonge gezinnen af om deel te nemen aan de leuke activiteiten en om te genieten op ons terras. De cocktails en hamburgers verkochten als zoete broodjes en het was bij momenten speuren naar een lege stoel. Rond de klok van vijven hebben we de winnaars van  in de bloemetjes gezet:

3-4 jaar  Elina Lagaert

5-6 jaar  Kobe Massage

7-8 jaar Zita Pil

9-10 jaar Ulien Hassaert inré

Best verklede  : Sean De witte

Mooiste kraam Elise Beckers en Katho steurs

Langs deze weg bedankt aan alle aanwezigen - deelnemers en medewerkers.

De mannen van de V T B 

Op zaterdag 7 december 2019 organiseert VTBKultuur Opwijk voor de 43ste maal haar jaarlijkse quiz. Tradities zijn erom te koesteren en bewaren. Zo voorzien wij terug een 100-tal algemene vragen die in vakjes te plaatsen zoals daar zijn: aardrijkskunde – geschiedenis – actua – sport – lifestyle – muziek – natuur enzovoort. De laatste jaren trachten wij echter om iets vaker een link te zoeken tussen onze antwoorden en rondes. Ook de tafelrondes zorgen voor wat surplus aan denkgenot van de grijze cellen. Kortom iedereen van fel doorwinterde quizploeg tot gelegenheidstafel is welkom en zal zich zeker vermaken. Alles tussen de “absolute weggever” en de “nognooitvangehoord” zal aan bod komen.  Ploegen tellen dit jaar 5 personen en de inschrijvingsprijs bedraagt 20 euro per ploeg, ter plaatse af te rekenen. 
Om 19 u openen wij de deuren en een uurtje later (20u) gaan we van start. De beste jeugdploeg, ‘jonkies’ tot en met 29 jaren op de teller, krijgt ook een extra prijs. Hopelijk tot op de quiz!